START2ACT az InnoEnergy PowerUp! startup verseny döntőjén

START2ACT az InnoEnergy PowerUp! startup verseny döntőjén

A START2ACT ezúttal az InnoEnergy start-up versenyére, a Millenáris Parkban megrendezésre kerülő PowerUp! Magyarországi döntőjére látogatott el 2017. október 17-én, hogy a vállalati energiahatékonysággal kapcsolatos startup mentorálási programunkat bemutassuk, valamint további együttműködő partnereket találjunk annak további sikeres hazai megvalósításához. A résztvevők már a rendezvényen feliratkozhattak az ingyenes energiahatékonysági startup mentorálási programunkra, valamint KKV-k számára tartott helyszíni tréningjeinkre. Ha téged is érdekel ingyenes szolgáltatásunk, jelentkezz az info@start2act.eu-n.

Az esemény Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési  és Innovációs Hivatal elnöke,valamint Antonio Fysekidis, az InnoEnergy EIT képviselőjének megnyitó beszédével kezdődött. Ezután Winkler Zsolt, a MOL HUB inkubátor igazgatója ismertette startup mentorálási programjukat, majd Kovács Zsolt, az EH Invest vezérigazgatója mutatta be a Startup Campus Budapestet.

Ezek után került sor a rendezvény fő eseményére, a startup versenyre. A verseny célja, hogy olyan startupokat támogasson, amelyek innovatív megoldást kínálnak különböző energetikai, illetve fenntarthatósági problémákra. A rendezvényen 9 startup kapott lehetőséget arra, hogy 4 percben bemutassa a kidolgozott projektjét és meggyőzze a zsűrit, valamint a befektetőket az ötletük innovativitásáról és a termékben/szolgáltatásban rejlő üzleti lehetőségekről.A győztes startup díja többek között a PowerUp! döntőjében való részvétel, amely 2017 novemberében kerül megrendezésre Budapesten.

A prezentációkban minden előadó ismertette, mitől különleges és innovatív az ötletük, milyen üzleti potenciállal rendelkezik, valamint milyen módon és mennyiben szolgálja a fenntarthatóság elérését. A győztes startup, a HeatVentors egy olyan hőtároló fejlesztésén dolgozik, ami különleges technológiájának köszönhetően nemcsak energiahatékonyabb (így költséghatékonyabb is), hanem a hagyományos hőtárolóknál 90%-kal kevesebb helyet igényel.

A második díjat elnyerő Platio főleg újrahasznosított anyagokból készült, energiatermelő burkolatot dob piacra. Az okosjárda eltárolja a napsütéses órákban megtermelt elektromos áramot, ami ezután különböző elektromos eszközök (pl. közvilágítás, közlekedési irányítás) energiaellátására alkalmas. 

A harmadik helyezett DimTech egy intelligens szabályozási eljárást hozott létre, ami a közvilágítási és az épületen belüli lámpák áramfogyasztásának rádiófrekvenciás jelekkel történő hatékony szabályzására alkalmas.

A START2ACT projekt elkötelezetten segíti a mindenféle üzleti szektorban aktív vállalkozásokat abban, hogy megismerjék és használhassák a legkorszerűbb, startupok és innovatív vállalatok által kifejlesztett zöld termékeket és szolgáltatásokat.

A START2ACT projekt keretében ezért várjuk azon vállalkozások, startupok jelentkezését, amelyek valamilyen energiahatékonysági termékkel vagy szolgáltatással rendelkeznek, és amelyek szívesen bemutatnák ezen innovációjukat a közeljövőben tartandó képzéseinken vagy online felületeinken 10 európai országot felölelő célközönségünk előtt.

Ha felkeltette érdeklődésedet ez a lehetőség, akkor várjuk jelentkezésed az info@start2act.eu-n.

 

Kövesd a START2ACT hazai történéseit, legfrissebb információkat és energiahatékonysági segédleteket a hu.start2act.eu weboldalon és az új facebook oldalunkon találhatsz.

Kíváncsi vagy, hogy a többi 10 országban, milyen energiahatékonysági gyakorlatot követnek a startupok és a fiatal KKV-k?

Kövesd a START2ACT közösségi média-felületeit (Twitter, Facebook, LinkedIn) és a start2act.eu weboldalt.

 

Tudj meg többet a vállalati energiahatékonyságról!

Vegyél részt az energiahatékonysági versenyünkön és mutasd meg, Te miként bánsz tudatosan az energiával!

Fedezd fel a START2ACT energiahatékonysági tudásbázisát és indulj el az energiatudatos vállalkozások útján!

Tanuld meg a legjobb irodai energiahatékonysági gyakorlatokat a START2ACT e-learning segítségével! Hamarosan az angol nyelven túl magyarul is elérhető lesz.

Sfatul zilei
Faceti-va personalul constient cu privire la consumul de energie: O mare parte dn consumul de energie rezulta din comportamentul angajatilor dvs.

A fost folositor?